Spelen is leuk en geeft ontspanning. Het is de meest natuurlijke manier waarin kinderen zich uiten. Spel is een krachtig middel om je gedachten, gevoelens en wensen te uiten, te verwerken wat je hebt meegemaakt. Binnen de wereld van het spel kan het kind vertellen waar het in taal nog geen woorden voor heeft.

Via speltherapie is het mogelijk om ingrijpende gebeurtenissen te verwerken. Het kind kan spelenderwijs nieuw gedrag uitproberen en oplossingen bedenken voor lastige situaties.

De speltherapeut ondersteunt het kind bij het spel en verwoordt wat er gebeurt. Zo krijgt het kind inzicht in zijn situatie.

Doordat een kind of jongere via spel laat weten hoe ze het ervaren, wat ze ervan vinden, zonder iemand te beschuldigen kan de speltherapeut al spelend zo’n probleem meehelpen oplossen en een kind helpen krachten in zichzelf te vinden waardoor hij de situatie in de realiteit ook beter aan kan.

Door speltherapie te bieden aan het kind sluit je bij het kind aan daar waar hij zich het meest prettig voelt en waarbij veranderen het gemakkelijkst gaat.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial